WestBouw staat aan de start van de realisatie van 236 jongerenwoningen aan de Medemblikstraat in Den Haag. Deze jongerenwoningen worden gerealiseerd in het voormalige verzorgingshuis ‘Swaenestaete’. Het gebouw is in 1973 gebouwd en heeft acht woonlagen. Het complex heeft alle jaren een functie als (maatschappelijke) woonzorg gehad. Echter, doordat de economie en de vraag is veranderd is er behoefte aan jongerenwoningen in Den Haag. De opdrachtgever, CV Swaenestaete, gaat investeren in jongerenhuisvesting en ziet hiermee een kans voor de toekomst.

In totaal worden alle woonlagen 1 tot en met 7 gerenoveerd door WestBouw. Alleen de begane grond, waar een medisch centrum is gevestigd, blijft behouden en wordt losgekoppeld van de overige woonlagen. Alle jongerenwoningen hebben een oppervlakte van ca. 23 m2 en beschikken over een eigen keuken en badkamer. Het gehele project zal medio april 2018 van start gaan en zal een jaar in beslag nemen. WestBouw gaat voor deze opdracht een extra bouwteam inzetten zodat de overige opdrachten door kunnen lopen zonder dat de kwaliteit of wachttijd zal veranderen voor de overige opdrachtgevers. Wij werken bewust met een flexibele schil om deze opdracht volgens onze kwaliteit te kunnen volbrengen. Binnen dit project werken wij samen met een aantal partners namelijk: Schut Installatietechniek en Elektravon. Gezamenlijk hebben we de slagkracht om het gehele project van A-Z uit te voeren, van bouwkundige ontwikkeling tot werktuigkundige installaties en alles omtrent de elektra installaties.

“Het is de slagroom op de taart om deze aanbesteding gegund te krijgen, WestBouw heeft in de laatste 10 jaar bewezen waar we voor staan en welke kwaliteit we waarborgen en nastreven.” aldus Hans Fioole, directeur WestBouw. Kortom WestBouw is klaar voor: 6.500 m2 tegelwerk, 12.000 m2 stucwerk, 237 voordeuren en 6,5 kilometer plint!

Wij houden u via onze nieuwsbief en social media geregeld op de hoogte over de vorderingen van het project Swaenestaete.