Schut Installatietechniek, voorheen bekend onder de naam Schut Sanitair, krijgt een nieuwe basis in ‘s-Gravenzande. Het bedrijf, dat in april jl. is overgenomen door Hans Fioole en René van der Linden – eigenaren van WestBouw, zal vanaf de tweede helft van 2018 te vinden zijn aan Buijs Ballotstraat te ’s-Gravenzande. Het nieuwe bedrijfspand wordt gerealiseerd door WestBouw.

De benodigde vergunningen voor de bouw zitten in de eindfase. De beginfase, het heien van de palen, van het nieuwe bedrijfspand van Schut Installatietechniek zal spoedig na ontvangst van de vergunning van start gaan. Het pand zal door WestBouw gebouwd worden, WestBouw voert de volledige bouw uit van het heien van de palen tot het afbouwen van, uiteraard worden de duurzame installaties aangelegd door de professionals van Schut Installatietechniek. WestBouw heeft hierdoor een opdracht dicht bij huis, Schut Installatietechniek zal naast het – nu nog – lege terrein naast WestBouw gerealiseerd worden.

“Het nieuwe pand is in samenwerking met de architecten van WubbenChan architecten ontstaan.” Gezamenlijk hebben wij onze wensen uitgesproken om een geheel duurzaam pand te ontwikkelen. De architecten hebben volledig naar onze wensen geluisterd en een heel mooi en passend ontwerp neergelegd wat past bij onze toekomstvisie”. Aldus René van der Linden. Dat het een duurzaam pand moest worden was overduidelijk. Als installatiebedrijf willen wij met het nieuwe pand een mooi en duurzaam visitekaartje afgeven. Op de tekentafel is hiermee volop rekening gehouden. De duurzame initiatieven en installaties die worden toegepast, blijven -waar mogelijk- zichtbaar voor geïnteresseerde en (toekomstige) klanten.

Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van efficiënte installaties om te verwarmen, te ventileren en te koelen. Middels een geothermische warmtepomp die onder het nieuwe pand wordt aangebracht kan warmte op een duurzame manier uit de grond worden gehaald, zodoende is er in het bedrijfspand geen gas aansluiting meer nodig. Als vanzelfsprekend wordt het pand goed geïsoleerd, wat het mogelijk maakt om gebruik te maken van lagetemperatuurverwarming (LTV). LTV zorgt ervoor dat het pand van Schut Installatietechniek constant, duurzaam en gelijkmatig verwarmd wordt. Bij LTV is de aanvoertemperatuur van het cv-water een stuk lager dan bij een ‘gewone’ centrale verwarming waardoor het rendement van de verwarmingstoestellen hoger ligt.

Een onderhoudsarm groendak met mos-sedum zorgt ervoor dat het pand lekker koel blijft op een warme zomerdag. Een dergelijk groendak kan de temperatuur in een pand tot wel 5°C verlagen. Daarnaast kan een groendak tot wel 90% van het regenwater vasthouden en geleidelijk afgeven wat een positief effect heeft op de waterhuishouding in stedelijke omgevingen. En dat is nog niet alles. Ook zonnepanelen (PV-panelen) en zonneboilers zullen worden ingezet om het energieverbruik te verlagen en daarmee het milieu te sparen. Met al deze duurzame installaties heeft Schut een heel innovatief en duurzaam pand waarmee wij de installateur van de toekomst kunnen zijn.

Met de nieuwe locatie in ’s-Gravenzande, houdt in dat Schut Installatietechniek een lange geschiedenis in Naaldwijk afsluit. Naar verwachting zal de verhuizing rond het derde kwartaal van 2018 plaatsvinden.